Mini's in the Dark Foto impressie
 
 
 

Onze eerste zelforganisatie sinds de Covid. In 2019 moesten we noodgedwongen door lock down de Mini’s on Tour annuleren. Afgelopen zomer 2021, zagen we terug beterschap in organisaties. Zodoende de plannen werden gemaakt. Licht in de duisternis, Mini’s in the Dark werd geboren. Een avondrit 80% in de donker. Een speciaal gegeven, niet iedereen staat te springend daarvoor, anderen kijken er enorm naar uit. Een laag inschrijvingsgeld vermits we niet veel beroep deden op catering etc. 


Een klein select deelnemersveld, 15 strijders wilden zich wagen het het nieuw event. De weergoden waren ons niet goed gezind helaas. Code geel/oranje werd afgeroepen. Enkele dagen op voorhand werd de briefing reeds doorgestuurd naar de mailboxen. Hierbij kregen ze ook de mogelijkheid om met de gewone wagen te komen indien ze liever de Mini thuislaten. Maar niks kon de deelnemers blijkbaar deren, en ieder was present met de Mini! Een dikke pluim dat ze dit weertje trotseerden.


We kozen voor startplaats langs benzinestation aan de snelweg, E17 De Pinte. Daar werd de vlag opgesteld en konden de deelnemers inchecken aan het overdekt terrasgedeelte tussen 18u en 19u. De rallyplaten tegen de mini en de vrije start werd gegeven. Vol enthousiasme vertrok ieder de duister in. Na 3km snelweg namen ze de eerste afslag richting de Zwalmstreek. De wegen lagen er goed vettig bij, hier en daar oppassen voor takken op de weg. Herfsttaferelen zagen ze via hun spots op de Mini. Na de start reed ik naar een eerste tussenpunt waar ik enkele mini’s stond op te wachten of het goed verliep. Enkel duim omhoog zag ik en lachende gezichten. Zo reden ze verder naar het onbekende. Heuveltjes werden beklommen, heerlijke boswegen waar de Mini zich doorgleed. Langs de route moesten er een 10 tal vragen worden opgelost. Dit reeds aangegeven op welke locatie in het roadbook. Ook een visgraatje kwam op hun pad, hier werd dan ook wel een verschilletje gemaakt in het eindklassement. Een pleintje met doodlopend straat. Doodlopende wegen tellen niet mee in het roadbook en moeten bezien worden als onbestaand stond in de briefing … Deze had toch niet iedereen goed gelezen blijkbaar. Maar allen vonden de uitweg met of zonder de juiste letters. De finish was normaliter gezien langs de E40 in Wetteren, maar doordat de regering vrijheid gaf aan de catering en café zaken werd deze nog last minute gewijzigd naar een gezellig dorpscafé in Erpe Mere. Waar ook net die avond een feest was met karaoke … Fun verzekerd dus. Mondjesmaat kwamen de deelnemers aan, vol leuke verhalen. Hoewel het roadbook veel straatnamen bevatte en enkele routepunten om de deelnemers nog beter te helpen bleek de donker de grote vijand. Verlichting is zeer belangrijk alsook binnenverlichting. Niet ieder was daarop goed voorzien. Maar ieder had wel zijn Fun, en telkens met leuke anekdotes en glimlach gaven ze het controleblad af. 


Het eindklassement was voorzien om op zondag voor 12u mee te delen aan de deelnemers. Dit terug om geen druk te leggen bij de deelnemers dat ze aanwezig moesten zijn in de café.  Zo gezegd, zo gedaan en de uitslag werd bekend op zondagmorgen. Een mooie top 3 met op de derde plaats Jeroen en Vicky. Ze namen helaas de verkeerde letter aan de visgraat door het misvatten van de doodlopende weg. De eerste plaats was een spannende strijd tussen Nick en Bart. Beiden zeer sterk in de visgraat dus moesten we het zoeken in de vragen en daar bleek 1 klein detail het verschil te maken. Welke stripfiguren zie je op bord met gordel. Suske en Wiske was dan het vlotte antwoord van team Bart en Warre maar Nick en Cas zagen de details en Schanulleke zat daar ook bij. Zo eindigden Nick en Cas volledig foutloos de eerste editie vaan Mini’s in the Dark!  Daar er geen prijsuitreiking was gepland op de dag zelf volgt deze binnenkort op onze eerste rit in 2022. 


Zoals verteld, de eerste Mini’s in the Dark. Omwille het enthousiasme van de deelnemers is reeds snel beslist dit volgend jaar opnieuw te organiseren. Hoe en wat zal zeker binnenkort bekend gemaakt worden. Hou alvast het eerste weekend van oktober 2022 vrij! 


Tot binnenkort! 
Wesley

 


Met mededank aan volgende sponsor(s): 
 
Afbeelding invoegen